Nieuwsbericht • vrijdag, oktober 27 2023

Nederland in 2040 volgens jonge Nederlanders

De Nationale Jeugdraad (NJR) en de Denktank Nederland 2040 slaan de handen ineen om de visie van jonge Nederlanders te vangen. Tijdens drie bijzondere dialoogdiners gaan zij in gesprek over de toekomst van Nederland.

Nederland in 2040 volgens jonge Nederlanders

In november gaan 40 bevlogen jongeren tijdens drie avonden in gesprek met de denktankleden en betrokken VNG’ers. Samen gaan zij de uitdaging aan om te dromen, te discussiëren en ideeën te delen over hoe Nederland eruit moet zien in 2040. Hoe kunnen we een menselijker, groener en krachtiger Nederland creëren? Welke stappen moeten we nemen om deze visie werkelijkheid te laten worden?

De uitkomsten van de dialoogdiners

Tijdens de diners komen verschillende thema’s aan bod, die de jongeren zelf kiezen. Benieuwd naar de uitkomsten van de diners en hoe de jongeren denken over de toekomst van Nederland? Houd onze website en LinkedIn dan in de gaten.

Denkkracht uit de samenleving

Wij willen een breed gedragen toekomstbeeld voor Nederland maken. Daarom vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk denkkracht uit de samenleving te gebruiken. Heb je waardevolle gedachten om te delen? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Nederland2040@VNG.NL of vul het vragenformulier in: Denk mee Laat je stem horen en maak deel uit van de verandering. Samen creëren we een Nederland dat klaar is voor 2040.